Що ми знаємо (і не знаємо) про їжу. Наукові факти, які перевернуть ваші уявлення про харчування, Анча Баранова

Що ми знаємо (і не знаємо) про їжу. Наукові факти, які перевернуть ваші уявлення про харчування, Анча Баранова

Що ми знаємо (і не знаємо) про їжу. Наукові факти, які перевернуть ваші уявлення про харчування, Анча Баранова від компанії Інтернет-магазин "Рідіт" - фото 1
650 ₴
В наявності

Доставка

Детальніше про доставку

Оплата

Характеристики

Тип
Паперова книга
Обмеження по віку
немає обмежень

Опис

Що ми знаємо (і не знаємо) про їжу. Наукові факти, які перевернуть ваші уявлення про харчування, Анча Баранова купити книгу в Україні

Обкладинка - тверда

Рік видання - 2024

Кількість сторінок - 384

Що ми знаємо (і не знаємо) про їжу. Наукові факти, які перевернуть ваші уявлення про харчування, Анча Баранова

Біолог та генетик Анча Баранова та нутриціолог Марія Кардакова спільно написали книгу, яка допомагає подивитися на здорове харчування під іншим кутом. Книга руйнує безліч стереотипів про шкідливість та користь різноманітних продуктів, показує ризики найпоширеніших дієт, дає їжу для роздумів та стимул для осмисленого підходу до харчування.

Рекомендації з харчування постійно змінюються. Тільки вчора не можна було їсти після шести, а сьогодні можна. Хтось кричить про шкоду жирної їжі, а хтось не бачить у ній небезпеки. Мабуть, сьогодні ми точно знаємо лише одне: ваше харчування має враховувати ваші особливості — гени, вік, проживання у певній місцевості, характер праці, наявні захворювання, доступність продуктів, їх взаємозамінність та сумісність.

Тут немає конкретних рецептів , але виділено загальні принципи нутріціології.

А крім того, це просто захоплююче читання про наш дивовижний організм.

Що може бути простіше, ніж є овочі та фрукти?

Стандартні рекомендації щодо харчування здаються людям нудними і складно застосовними у реальному житті. Лікарі закликають їсти побільше овочів та фруктів, але в магазинах — куди не подивися — акції не на сезонну зелень, горіхи та помідори, а на кілограмові мішки цукерок

Теоретично відповідальність за створення таких рекомендацій мають розділити не лише вчені та лікарі, а й держава, а також приватні компанії, які постачають продукти харчування людям: магазини, супермаркети, виробники. Насправді ж вона лягає виключно на споживача. У вільний від роботи час він повинен прочитати розумні блоги чи книги про їжу — на зразок тієї, що ви тримаєте зараз у руках, — а потім встояти перед спокусою купити три пачки цукерок за ціною двох і, звичайно ж, покласти в візок більше овочів та фруктів. , а також недешеву рибу; зітхнути біля каси, прийти додому — бажано пішки, так би мовити для фітнесу, потім приготувати все це за складним ЗОЖ-рецептом. Але як би там не було, про своє здорове харчування найкраще подбаєте ви самі. /p>

Для тих, хто має проблеми зі здоров'ям, пов'язані з харчуванням.

Для всіх, хто цікавиться темою харчування, усвідомлює зв'язок «живлення — здоров'я» і розуміє, що швидкі дієти не працюють .

Також ви можете залишити відгук про книгу: Що ми знаємо (і не знаємо) про їжу. Наукові факти, які перевернуть ваші уявлення про харчування, Анча Баранова