Обов'язковий сніданок, шкідлива кава та небезпечний фастфуд. Чому майже все, що нам розповідали про їжу, неправда, Тім

Обов'язковий сніданок, шкідлива кава та небезпечний фастфуд. Чому майже все, що нам розповідали про їжу, неправда, Тім

Обов'язковий сніданок, шкідлива кава та небезпечний фастфуд. Чому майже все, що нам розповідали про їжу, неправда, Тім від компанії Інтернет-магазин "Рідіт" - фото 1
600 ₴
В наявності

Доставка

Детальніше про доставку

Оплата

Характеристики

Тип
Паперова книга
Обмеження по віку
немає обмежень

Опис

Обов'язковий сніданок, шкідлива кава та небезпечний фастфуд. Чому майже все, що нам розповідали про їжу, неправда, Тім Спектор купити книгу в Україні

Обкладинка - тверда

Рік видання - 2024

Кількість сторінок - 288

Папір - білий, офсет

Про книгу Обов'язковий сніданок, шкідлива кава та небезпечний фастфуд. Чому майже все, що нам розповідали про їжу, неправда, Тім Спектор

Захоплююча подорож у світ харчових продуктів. Ви дізнаєтеся, що дійсно можна і потрібно їсти для здоров'я та підтримки нормальної ваги, а від чого слід відмовитися. Щодня ми чуємо про нові наукові відкриття. Але чим більше нам розповідають про правильне харчування, тим ми, здається, менше розуміємо, що ж це означає — харчуватися правильно. свідомості уявлень про їжу. У кожному розділі він пояснює, чому майже все, що нам розповідали про їжу, — неправда. Його книга змушує засумніватися у всіх дієтах на світі, всіх офіційних та наукових рекомендаціях, які ми отримуємо від медиків і чиновників від охорони здоров'я, у всіх чудодійних панацеях та написах на етикетках продуктів.

Ви дізнаєтеся відповіді на запитання: p>

Чи можна скласти унікальні рекомендації щодо харчування?

Чи варто дотримуватися правил «Сніданок з'їж сам»?

Чи правда, що насичені жири призводять до серцево-судинних захворювань?

Чи варто налягати на продукти «без цукру» і чи допоможуть вони схуднути?

Як читати етикетки?

Чи жахливий фаст-фуд?

>

Чи вся риба корисна?

Чи потрібно вагітним їсти за двох?

Також у книзі: алергія, жири, глютен, кава, заняття спортом, сіль, 8 склянок води , харчування для розуму, алкоголь, гербіциди та пестициди. А наприкінці як бонус Спектор наводить 12 простих правил, які дозволять не припуститися помилок при складанні власного плану харчування, і завдяки цьому зберегти здоров'я та привабливий зовнішній вигляд.

Ви зможете повністю переосмислити і в кінцевому рахунку встановити більше здорові стосунки з їжею. Ви навчитеся формувати власний індивідуальний раціон на основі наукових рекомендацій.

Для всіх, хто хоче знайти власний шлях до здоров'я та вибудувати правильні стосунки з їжею.

Для тих, хто розчарувався у численних системах харчування та дієти.

Як правило, перші міфи про їжу ми засвоюємо ще в дитинстві. Коли я був маленьким, мені говорили, що від деяких продуктів я швидко зростатиму (молоко і сухі сніданки), стану розумним (риба), покриюся прищами (шоколад) або відрощу великі сильні м'язи (м'ясо та яйця). Мене вмовляли їсти шпинат, мотивуючи прикладом моряка Попая, але ніколи не розповідали про корисність сочевиці, броколі, бобів. Мені казали, що горіхи – нездорова їжа, бо в них багато холестерину. А ще — що якщо я не нормально снідатиму, то захворію. Моя мати, дитина воєнних років, була твердо переконана, що пліснява на їжі ще нікому не зашкодила. Залишати їжу на тарілці суворо заборонялося. Наскільки я пам'ятаю, будь-який «нормальний» прийом їжі включав м'ясо чи рибу. Вітаміни вважалися дуже важливими, особливо вітамін С (аскорбінова кислота) – його приймали у таблетках або пили апельсиновий сік. Ось ще постулати, які ніколи не ставилися під сумнів: не можна плавати протягом години після обіду і є перед сном, а щоб схуднути, потрібна фізична активність. Жодна з цих ідей не підтверджена науковими даними, а багато хто, як з'ясувалося, вірний «з точністю до навпаки». Але дитиною я їх так часто чув, що зараз мені, вже дорослому, дуже важко їх позбутися. Всім нам у дитинстві вселяли подібні поняття про їжу — з добрими чи не дуже намірами — і чим старшими ми стаємо, тим більше подібних переконань набираємо дорогою.

Я вчений і лікар. Однак я вражений тим, що відкрив за останні десять років і продовжую відчиняти. Я вже переглянув свої погляди на багато традицій харчування та здоров'я. Моя попередня книга «Міфи про дієти» присвячена легендам, пов'язаним з конкретними дієтами, і знайомить читачів з поняттям мікробіома. Але результати досліджень змусили мене ширше та глибше розглянути тему їжі загалом. Ця книга народилася з нагальної потреби — переглянути наше харчування, почати ставити потрібні запитання та більше вимагати з науковців та популяризаторів науки. Як ми побачимо, дослідження питань харчування — одна з областей сучасної науки, що найбільш динамічно розвиваються. Ця книга спирається на останні наукові досягнення, у тому числі революційні роботи моєї приголомшливої групи в Лондонському королівському коледжі та вчених усього світу, які співпрацювали з нами. Оскільки стиль харчування нерозривно пов'язаний зі стилем життя, це важливо не тільки для нас, але й для нашої планети та блага майбутніх поколінь. Чому майже все, що нам розповідали про їжу, неправда, Тім Спектор